Za kolačem od 200 dinara poludele su domaćice širom sveta: Brzo se pravi, pola sastojaka već imate u kuhinji
Foto: Bakina kuhinja

MMMMMMM

Za kolačem od 200 dinara poludele su domaćice širom sveta: Brzo se pravi, pola sastojaka već imate u kuhinji

Ovo je magični recept

Objavljeno:

Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji

Najteže kod ove poslastice biće vam vreme dok čekate da se ohladi, a neće vas koštati više od 200 dinara.

Potrebno je

1 l mleka

4 jaja

4 kašike griza

1 kašika brašna

5 kašika šećera

Priprema

U pola litra mleka stavite kašiku šećera i četiri kašike griza. Kuvajte griz dok ne postane gust, a kada se prohladi, dodajte četiri prethodno umućena belanca. Sve to zajedno sjedinite i stavite u mokre male činije ili modle da se ohladi.

Na laganoj vatri topite četiri kašike šećera. Kada šećer počne da se karamelizuje, dodajte pola litra vrele vode.

Dok se šećer topi, u odvojenoj posudi sjedinite četiri žumanca, kašiku brašna i pola litra mleka, pa sve to dodajte u smesu šećera i vode i neprestano mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Preko već ohlađenog griza, sipajte karamel preliv, pa ostavite da se ohladi u frižideru.

04:36

Kako Kinezi prave Mesečev kolač?

(Espreso/krstarica/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.